Численні дослідження, проведені науковцями з усього світу, підтверджують зв'язок між споживанням невеликої кількості горіхового чи арахісового масел та зниженням ризику серцевих захворювань, деяких видів раку, діабету 2-го типу та появи каменів у жовчному міхурі.

Однак, досі ніхто з науковців не порівнював кількість та якість антиоксидантів, які містяться в різних видах горіхів, зазначає Вінсон.

Аби заповнити цей пробіл, науковець проаналізував вміст антиоксидантів у грецьких та бразильських горіхах, мигдалі, арахісі, фісташках, фундуку, кеш'ю, горіхів макадамія та пекан. "Горіхом №1" в цьому списку виявився саме грецький.

До того ж, термічна обробка зазвичай знижує якість антиоксидантів, а саме волоські горіхи люди найчастіше вживають в сирому вигляді, зазначає вчений.